En aquest blog metareflexiu us convido a llegir algunes de les relexions que he fet sobre AD.

viernes, 20 de enero de 2012

EVE/A Resum de les sessions portades a terme a l'aula.

En aquesta darrera entrada (fins al moment) m’agradaria fer referència als Entorns i Mitjans Virtuals per al Ensenyament i l’Aprenentatge dels infants més petits amb els que estarem directament en contacte. Crec que és important remarcar que durant les sessions a les aules de la Universitat hem après força sobre aquest tema i hem entès que existeixen activitats que podem ser capaços d’adaptar amb els infants més petits, tenint en compte els seus nivells d’aprenentatge. Han estat moltes les activitats que hem realitzat durant aquest curs a les aules, per exemple: hem treballat amb el programa Jclic, el qual, ens ha brindat l’oportunitat de crear i experimentar amb diverses activitats, vam crear un Moodle des de 0 per nosaltres mateixos, el qual ens podem trobar a les escoles a on treballem o fem pràctiques, vam entendre com podem crear un Blog i com poder complimentar-lo amb diversos elements (RSS, Rellotges, Enquestes, etc...). D’altra banda, la utilització del Google Docs o l’àlbum Picasa, penso, que van ser uns altres recursos molt interessants per tal de poder-los portar a la pràctica a les escoles infantils i els mateixos mestres per a la seva feina en conjunt. Per tant, puc afirmar que pel que fan aquests Entorns i Mitjans Virtuals hem experimentat amb força recursos molt diversos i interessants que ens han apropat al món digital, tenint ara una mirada molt més àmplia d’aquestes.
D’aquesta manera, crec que hem vist  i comprovat que les noves tecnologies formen part de la nostra vida, del nostre dia a dia i que com a tals les hem d’introduir en aquesta de manera que es limitin només al ús, per exemple, de jocs o activitats que tenen a veure amb pintar i demés, si no que és molt important apropar-nos i apropar als nostres petits alumnes a aquests recursos que segur en un futur faran servir perquè la tecnologia forma part de nosaltres com nosaltres la formen a ella. És cer però, com hem comprovat, que la manera en la qual les classes seran portades pel mestre canviaran, ja han canviat molt però ho faran molt més amb el pas dels anys, per això crec que és molt important que de la mateixa manera que ensenyem i acostem als infants a aquest món digital i virtual han d’entendre quines són les limitacions que en té, per tal de donar-li un ús correcte a tots els recursos que posem al seu abast.
Per totes aquestes raons, per totes les activitats portades a terme i perquè realment  els Entorns i Mitjans Virtuals d’Ensenyament i d’Aprenentatge són i seran uns espais que evolucionaran amb el pas del temps i treballarem amb ells diàriament de manera que un dia nos hem preguntarem si aquestes eines són les més adequades per treballar amb infants, perquè seran LES EINES de les quals disposaran.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario