En aquest blog metareflexiu us convido a llegir algunes de les relexions que he fet sobre AD.

martes, 22 de noviembre de 2011

Dimarts, 22 de novembre de 2011.

Molt bona nit!! Avui parlaré sobre fotografia i “photoshop”, que és allò que hem treballat durant la sessió d’avui a classe, concretament la creació de retrats simètrics.
La veritat és que aquest programa és molt interessant i dóna moltes i diferents oportunitats per treballar amb la fotografia. Penso que el fet de tenir unes nocions mínimes sobre les possibilitats de treball que ens mostra aquest programa són importants per saber portar a terme qualsevol tipus de treball que tingui a veure amb la imatge digital.  Però, penso que potser per treballar amb infants, hauríem de conèixer un altre programa una mica més senzill per tal de que ells mateixos poguessin experimentar amb les diverses possibilitats de treball amb fotografies que fins i tot ells mateixos hagin pogut realitzat. En canvi, des de la perspectiva professional, com a mestre, penso que si és un bon recurs per crear murals amb fotografies retocades o fins i tot per crear jocs amb els infants a les aules, a on simplement tinguin que reconèixer als seus companys a partir de fotografies retocades, etc.
L’activitat portada a terme ha estat molt divertida, alhora que penso que hem aprofitat bastant el temps i hem après a manejar-nos una mica dins d’aquest món a on, personalment, he après moltes coses sobre l’ utilització del programa no només com a eina per a fer “retocs” a les imatges sinó també per donar formes, canviar mides, etc, i veure el progrés de la imatge a mesura que treballàvem amb ella, des de la imatge original fins a arribar al resultat desitjat, en aquest cas a la simetria de la fotografia. He pogut comprovar que si les imatges estan una mica de costat, és a dir, que el retrat no és totalment frontal el resultat és molt més estrany que si la imatge realment està feta des de la part frontal del rostre, a on hi ha canvis però, a vegades, no tant notables.
M’agradaria remarcar també que el fet de que en sessions de classe anterior ja haguéssim treballat una imatge les imatges i les fotografies amb aquest mateix programa, ha estat força positiu ja que ha permès treballar millor, recordant, a vegades, conceptes que ja havíem vist a l’aula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario