En aquest blog metareflexiu us convido a llegir algunes de les relexions que he fet sobre AD.

jueves, 22 de diciembre de 2011

Dimarts, 20 de desembre de 2011.

El dimarts passat vam continuar treballant a l’aula amb les imatges de les diferents fruites que vam poder retocar, amb diferents colors, amb el programa “Corel Draw” , vam poder acabar de retocar les imatges i de donar-li diverses ombres allà on realment era necessari, a on reflectia el llum en la fotografia original. Sincerament, el resultat va ser molt positiu, ja que les imatges que vam crear, en un primer moment en parelles i més tard en petits grups, eren molt originals i variades, i vam observar tant els detalls que cadascuna de nosaltres havia volgut ressaltar més i allò que havien fet les altres companyes del petit grup. D’aquesta manera, crec que unes apreníem de les altres sobre la manera de treballar les imatges que cada parella havia portat a terme per separat.
Seguidament, vam haver de crear una història molt curteta en la que els personatges eren les mateixes fruites, una vegada ja ens havíem posat en petit grup a la classe, amb la qual cosa ens sortien 2 personatges, un per cada parella. Vam escollir els més originals (concretament una cirera i una taronja) i a partir d’aquest moment, treballant amb el “Corel Draw”, anàvem movent les fruites pas per pas, i guardant aquests passos com a imatges de JPG, més o menys com realment es faria amb una càmera fotogràfica. D’aquesta manera donava la sensació de que les fruites tenien moviment i així la història es feia totalment visual. El programa que properament farem servir per acabar de muntar la història serà el “StopMotion”, no el vam poder utilitzar, en la seva totalitat, a l’aula perquè el temps no ho va permetre però realment penso que és un recurs, encara que per a adults, molt interessant per poder crear vídeos totalment originals i que es poden fer servir a les aules depenent del tema que es vulgui treballar amb els infants.
Realment, la reflexió final que puc fer sobre tota la feina que vam realitzar amb aquests programes, totalment innovadors per a mi mateixa va ser el fet de poder conèixer encara més recursos per treballar a les aules, com a mestra, de manera molt senzilla, interioritzant de manera significativa diversos aspectes que hem de tenir presents a les aules alhora de treballar amb els petits, als que podem ensenyar noves formes de crear, i que vegin noves formes de fer per tal de que algun dia siguin capaços d’utilitzar aquestes eines de manera fàcil i correcta, dotant-los d’una immensitat de recursos digitals.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario